Tack gode Gud att jag hade tätningslister

Att använda sig av en tätningslist i sitt hem är mycket vanligt, och konstigt är inte det med alla de fördelar som dessa lister ger en. Det finns många saker att ta upp med en tätningslist, men tre stycken grundläggande effekter bringar den. Du får det varmare i huset, du stänger ute buller från omgivningen och du hindrar damm och annan smuts från att ta sig in i ditt hem. Inte dåligt, eller hur?

tätningslisterMaterialet gummi är fantastiskt och har många otroligt användbara egenskaper som vi människor dragit nytta av så mycket vi kan. Fundera en kort stund över hur många saker vi skapat av gummi och hur livet hade sett ut utan gummit. Det går knappt att tänka sig. Gummi passar alltså oerhört bra till att använda i våra lister också. En tätningslist hjälper till med mycket.

Förutom att dra ned på uppvärmningskostnaderna i ditt hem så håller en tätningslist alltså oljud och skräp från utsidan ute. Vanligtvis är hus isolerade och har bra kvalitet på sina tätningslister, men om du någonsin varit i en gammal sommarstuga på vintern så vet du att utan en tätningslist på ytterdörren eller några runt fönstren så blir det kallt. Mycket kallt. Men det är inte bara i hemmen som en tätningslist runt dörrar är nödvändigt. På exempelvis sjukhus är det oerhört viktigt att man håller rent och fräscht och därför är tätningslister nödvändiga för att hålla borta damm och bakterier från att ta sig in i rum där det inte får komma in. Här handlar det inte bara om elräkningen i slutet av månaden, här kan det handla om att rädda liv.

Men för de flesta av oss så är det inte så allvarligt. Även om det kan kännas så en kall vinternatt när ungdomarna ropar på varandra utanför på gatan. Du fryser och du kan inte sova för allt oljud. Dessutom blir det smutsigt på golvet. Om du ändå hade tänkt på det där med tätningslist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *