Så tar du hand om dina vinterkläder!

Nu börjar det bli dags att stoppa undan våra vinterkläder för den här gången. I många månader framåt kommer vi inte alls att behöva använda dem. Vi behöver faktiskt inte ens se våra vinterkläder under denna tid på året så varför inte stoppa undan dem ordentligt? De tar ju ändå sådan faslig plats, och vem vill bli påmind om att de kalla månaderna är nalkandes?

Vinterskorna gör sig bäst i att placeras i sina originalkartonger. De är i perfekt form för skorna. Om du har slängt dina skokartonger så finns det liknande förvaringsalternativ på exempelvis IKEA. Men glöm inte att tvätta skorna noggrant innan du stoppar undan dem. Och smörj gärna in dem med fett eller liknande beroende på vad för material skorna är gjorda av. Men andra vinterkläder så som jackor och kappor kanske inte passar så bra att stoppa i lådor. Det beror lite på vad för material dina vinterkläder är gjorda av. Ett ypperligt alternativ för exempelvis dunjackor är vakuum-påsar. Genom att pressa ur all luft från jackan blir paketet sedan mycket mindre och mycket enklare att förvara. Eftersom det är vakuum inuti påsen finns där ingen möjlighet för de vinterkläder däri att andas. Pälsar och andra vinterkläder som kräver detta bör alltså inte stoppas in i vakuum-påsar. Om du ska vika eller hänga upp de vinterkläder du inte stoppar i vakuum-påsar beror också på materialet.

När du kommit på hur du ska förvara alla dina vinterkläder så behöver du också hitta en lämplig plats för dem att förvaras på. Ett vanligt ställe är vinden eller källaren. Var dock försiktig med fukt och kyla. Detta kan skada kläderna. En inte helt tät vind kräver att du stoppar in vinterkläderna i specifika behållare för att de inte ska skadas. Källare behöver liknande lösningar. Även om det kan verka krångligt nu i början så är det värt processen. Du kommer slippa se spåren av vinter och kyla i flera månader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *