höst

Nu ska jag berätta en väldigt rolig historia för er som hände förra helgen! I lördags hade vi gäster och jag och sambon ägnade hela dagen åt att städa och fixa, samtidigt som hösten visade sig på sin allra bästa sida med blå himmel, löv som började skifta mot gult och frisk luft. Jag hade mycket hellre tagit en promenad i skogen och letat svamp än att vända upp- och ner- samt ut- och in- på soffan för att dammsuga gamla popcornsmulor.

Som tur var så vaknade vi upp lite rödvinströtta på söndag morgon till samma fantastiska väder. Sambon påminde mig att vi borde städa undan gårdagskvällen men jag kände mig inte ett dugg lockad av att stanna inomhus ytterligare en sådan fin höstdag. Så efter lite förhandling så kom vi fram till att jag kunde få ägna söndagen till att klippa häcken. Jag fick helt enkelt blanda nytta med nöje, men det kändes överkomligt med tanke på det fina vädret.

Så jag begav mig ut i den friska vinden med motorsågen i högsta hugg.

Jag har aldrig klippt en häck förut, men jag tänkte hur svårt kan det vara? Så länge jag inte sågar av sladden till motorsågen så är det lugnt.

Självklart var det ju betydligt mycket mer att tänka på än vad jag initialt tänkt. Den största utmaningen var ju att få häcken rak. Efter ca 2 timmar kallade sambon in mig till lunch så jag tog en välförtjänt paus och gick in för att äta. På vägen in så möttes jag av grannen som frågade om han kunde få långa min vattenslang då deras var trasig. Visst kunde han det, jag har ju dessutom slangen på ett så lägligt ställe så han kunde bara dra den rätt in till sig över häcken.

Jag antar att ni redan kan lista ut vad som hände när jag kom ut igen efter min lunchpaus. Jo, jag sågade självklart av vattenslangen som grannen dragit över häcken. Jag som varit så noggrann med att inte såga av motorsågssladden hade inte en tanke på vattenslangen. Som tur var så hittade jag ett företag på internet senare på kvällen som sålde vattenslangar så jag skickade ett mail och sen kunde jag åka och hämta den redan måndag morgon igen. Så ingen större skada skedd och det blev ju en rolig historia.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *