Att välja rätt ljuskälla är viktigt för miljön

Uppvärmningen av vår underbara planet är ett reelt verkligt hot och vi bör faktiskt samtala mer än vad vi gör om den globala uppvärmningen som hotar vår och våra barns framtid. Uppvärmningen av glaciärerna medför allvarliga globala konsekvenser för både människa och natur och vi måste börja samtala om detta omgående för att tiden börjar rinna ut. Visste ni att den belysning som fortfarande används i stora delar av vår värld släpper ut onödigt mycket koldioxid som förvärrar situationen ytterligare? Därför är det extremt viktigt att vi slutar att använda glödlampor, inte bara i Sverige utan också i utlandet där halogen lampor används flitigt i en hög utsträckning. Det krävs en verklig ansträngning från oss människor för att uppnå förändring annars kommer vi att utplåna oss själva.

LED paneler är en del av lösningen

Det finns många olika belysningstekniker tillgängliga på marknaden idag. Allt från halogen, metallhalogen, natrium m.m är fortfarande väldigt vanligt förekommande. Led panel som jag handlat på nätet har visat sig sänka energiförbrukningen med över 74% utan avkall på ljuskvalitet. Till kritikerna där ute har jag följande att säga, led paneler och led lampor är inte bara mer energieffektivt,  miljövänligt och ger bättre ljus, det reducerar också kostnader! Genom en relativt enkel kalkyl kan vi se att belysning för privatpersoner har potential att spara tusenlappar per år utan någon negativ påverkan.

För stora företag medför det besparingar i miljonbelopp och den ekonomiska aspekten måste uppmärksammas mer för att förändring ska kunna ske. Led paneler används ofta inom kontorsmiljöer och är en av de ljuskällor som verkligen kan göra skillnad och bli basen inom belysningssektorn. Anledningen bakom detta är för att led paneler finns i varje byggnad runt omkring oss. Svealight är en svensk leverantör av led belysning och är en del av denna ljusrevolution som vi nu ser börjar ta fart. Där hittar du alla tänkbara ljuskällor till både hemmet och kontoret.

admin